На съвместно заседание на Изпълнителното бюро на столичната организация на БСП и Групата общински съветници в СОС е решено в среща по желание на Васил Терзиев да не участват представители на социалистите от София.

"Решението, което взехме, е отново да излъчим наш кандидат за председател на СОС. Няма да подкрепим Борис Бонев за този пост", заяви Иван Таков, цитиран в прессъобщението.

Поканата за среща, изпратена от Васил Терзиев, той определи като „пиар акция на кмета“.

Иван Таков отново изрази готовност общинските съветници от групата на "БСП за България" да участват в разговори с другите политически групи в СОС за проблемите на София.

Григорова: Разговорите на Терзиев и Нинова нямат отношение към моята позиция в СОС

„Разговорите трябва да бъдат в рамките на Столичния общински съвет, като орган на местното самоуправление. Не е необходимо Васил Терзиев да бъде посредник“, коментира той. 

Кметът на София Васил Терзиев съобщи тази сутрин, че е поканил лидерите на политическите сили за намирането на общи приоритети за съвместна работа в полза на гражданите на столицата и за стартиране на работата на Столичния общински съвет (СОС), съобщиха от Столичната община.

В парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова също потвърди, че е получила поканата и на среща с градското ръководство на БСП и общинските съветници ще бъде решено как да постъпят.