Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Колегите са доста изнервени и да се успокоят. Тези, които не се регистрираха, и не събраха кворум, спасиха правителството, дадоха време на сглобката до сряда си извиват ръцете и да се договарят. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя заяви, че от БСП искат оставката на вътрешните работи по повод протестите в четвъртък. "Случилото се в София е война, това е недопустимо и отговорността е на СДВР", посочи той.

Васил Терзиев покани Борисов на среща, иска да обсъдят програмата на ГЕРБ за София

"ГЕРБ и ДПС страшно ги боли, че от БСП искахме "всички срещу ГЕРБ". Всяко второ изречение на Борисов и Пеевски са Варна, София. Изреждат градовете, където се обединихме срещу модела "ГЕРБ". 12 години модела ГЕРБ омръзна и изчерпа държавата, затова трябва да се обединим и в парламента срещу задкулисни договори и сглобки. Това правителство е вредно с всеки ден. Получих покана от г-н Терзиев за среща на преговори за приоритети в Столична община. Поканата е за утре", заяви тя.

"По отношение на дерогацията сме с много последователна позиция, откакто тя е повдигната - цените за българските потребители и за икономиката. При тях не е принципно - делят се интереси - кой ще застане на входа, на изхода, кой ще прибере доставките. Дали тези наши позиции съвпадат с техните позиции, които са конюнктурни", посочи още Нинова.

"Кметът на София трябва да разреши или спре протеста. Но по отношение на протеста, МВР трябва да спре окървяването. Представате си Терзиев да беше забранил протеста - пак щеше да му се търси отговорност. Оттам нататък СДВР носят отговорност", заяви лидерът на БСП.

Тя отново повтори, че от БСП няма да подкрепят кандидатурата на Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет.