Районенният съд в Самоков разгледа искане за вземане на мерки за неотклонение - постоянен арест, внесено от прокуратурата, спрямо обвиняемите - на 48, 32 и на 23 години, съобщиха от обвинението.

Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми за извършени от тях престъпления - причиняване на телесна повреда на орган на властта при изпълнение на службата му и употреба на сила спрямо него с цел осуетяване извършване на служебните задължения.

Нападателите на полицаи в Самоков са привлечени към наказателна отговорност

Деянието е било извършено в района на Самоков на 15 юни. Съдът уважи искането на прокуратурата, като определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

За техния съучастник съда не прие доводите на прокуратурата за виновността на лицето за извършването на деянията, но му взе мярка за неотклонение „домашен арест“ с гривна за електронна наблюдение.

Мотивите за това са чисто съдебно минало на обвиняемия, отсъствие на криминални прояви и наличие на постоянен адрес на територията на страната. Наложените мерки за неотклонение на обвиняемите подлежат на обжалване и протест в законоустановения срок.