/ iStock/Getty Images
Окръжният съд в София наложи мярка за нетоклонение "задържане под стража" на Иво Петров, а брат му Янко Петров, остави под домашен арест. Двамата са обвинени за нападение над медици в Самоков

Прокуратурата заяви, че действията на мъжете са били агресивни. Случаят станал, докато пред спешния кабинет в болницата имало дете с висока температура, което получило гърч. Пак според обвинението, Петров потрошил част от медицинското оборудване.

Защитата на Янко Петров поиска той да бъде пуснат с по-лека мярка. И заяви, че пръв лекарят в спешното отделение е провокирал братята с обидна реплика по отношение на смъртта на баща им.

Според съдебния състав, ако е на свобода, Иво Петров може да се укрие. Съдът отбеляза, че при първоначалното задържане Петров е скъсал белезниците и е избягал. Задържан е повторно след издирване. Освен това има опасност да извърши друго престъпление.

Братята Иво и Янко Петрови бяха задържани за нападение над медици преди дни в Спешния център в Самоков. След инцидента съдът в града определи домашен арест за Янко Петров и постоянен арест за Иво Петров.

Тогава двамата изразиха съжаление за случилото се и поднесоха извиненията си, а защитата обясни, че двамата действали в момент на шок от загубата на баща им и са готови на споразумение за наказанието си, защото признават вината си. Братята са обвинени за нанасяне на лека телесна повреда и за хулиганство с особена дързост.
БТА