/ iStock/Getty Images
Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Действията по него са започнали с претърсване и изземване в къща в село Безден, община Костинброд.

Към настоящия момент е констатирано, че от неустановена дата до 22 ч. на 27 май 2020 г. в имота били незаконно държани с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Дрогата е била открита на различни места – в хол, баня, спалня. Намерени са били везна, служила за отмерването на съответните количества наркотик, пликчета за опаковане, с цел продажба на съответните дози, три мелнички за смилане на канабис. Разследващите иззели суха зелена растителна маса, бяло вещество на буци и прах, зелени на цвят таблетки с надпис „Prada“, прозрачно вещество на кристали. От експертна справка е видно, че видът им е установен - канабис, амфетамин, XTC (MDMA) и Ephedrine.

В качеството на обвиняем по случая е бил привлечен мъж на 47 години, обитавал въпросната къща. Той е многократно осъждан, като извършвал престъпна дейност на територията на цялата страна.

Прокурор в Софийска окръжна прокуратура е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице, което е било уважено от съда.

За извършеното от задържания тежко престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба в размер от пет хиляди до двадесет хиляди лева.