Нов търг спасява столичани от криза с табелите за коли
Нов търг спасява столичани от криза с табелите за коли / снимка: БГНЕС, архив

Нов търг ще спаси столичните шофьори от кризата с регистрационни номера за автомобили.

Заради липсата на табели в много области полицията започна да отказва регистрацията на автомобили, което доведе до масово недоволство сред водачите. До това се стигна след като договорът с фирмата, която произвежда и доставя номерата за колите изтече в края на август, а изборът на нова компания е блокиран заради няколко обжалвания на търга.

МВР се опитва да реши проблема с регистрационните табели на колите

За да се избегне подобен проблем, и в столицата е обявена обществена поръчка на местно ниво, която вече е спечелена и се очаква подписване на договора по нея. Това заяви вчера директорът на КАТ-София Тенчо Тенев.

„Когато вече се подпише договор с фирмата, която е спечелила ще може конкретно да се каже колко табели ще бъдат поръчани и за какъв срок ще стигнат“, допълни шефът на КАТ, цитиран от „Монитор“. Той беше категоричен, че в София не се очаква да се спират регистрацията на коли.

„За разлика от някои други РДВР-та ние бяхме предвидили повече регистрационни табели. Към този момент работим нормално, още имаме запас по старата поръчка и приемаме граждани за регистрация на автомобили“, посочи Тенев.

Бизнесмен подозира саботаж на процедурата за регистрационни табели на колите

По думите му вече е изпратена покана на фирмата, която е спечелила новата поръчката за подписване на договора. „До петък трябва да започнат работа по правене на номерата, за да не се прекъсва регистрацията на автомобили и да продължим да работим нормално до края на годината“, обясни Тенев.

По думите му общо като административна услуга на ден се правят около 700 регистрации. Те са разделят на употребявани и нови автомобили. Употребяваните автомобили са около 320 в зависимост от натоварването.