/ БГНЕС
Липсата на места в детските градини и яслите е един от най-упоритите проблеми на София. Нямаше да е такъв, ако по него с години наред се е работило системно не само с обещания, а и с реални действия и воля. Справянето с проблема с целодневната грижа за децата на София е ключов приоритет в този мандат.

Това написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук, след като по-рано стана ясно, че над 10 хиляди са децата в София, които след първо класиране нямат място в градина или ясла.




Излезе класирането за детските градини и ясли в София


Липсата на места за целодневна грижа за децата е перманентен тормоз за цялото семейство, смята кметът. Резултатите от първото класиране за яслите и детските градини днес не са такива, каквито ни се иска да бъдат, посочи Терзиев и добави, че още до началото на учебната година ще има близо 3000 деца, които ще бъдат приети на различни класирания.

По думите на столичния кмет до края на тази година общината ще осигури нови 1400 места в детските градини и яслите. Тоест, половината от некласираните днес деца, ще получат системна целодневна грижа, посочи Терзиев.