/ БТА

Замръзналата вода е причинила разрушаване на конструктивни части от тавана и вече не говорим за козметични промени. Участъкът е обезопасен, но за пореден път правим „кръпки”, а дефицитите остават. Това написа кметът на столичния район „Триадица“ Димитър Божилов в профила си във Фейсбук за падналите плоскости от тавана на подлеза на булевардите „България“ и „Тодор Каблешков“, за които се разбра по-рано днес.

подлез бул българия софия таван плоскости
БТА


Симптоматичните проблеми с течовете в два от най-натоварените ни подлези по бул. „България” - тези на „Тодор Каблешков” и на бул. „Гоце Делчев”, дадоха своя логичен резултат, коментира районният кмет. Той допълни, че в изминалите четири години Столичната община е била сезирана многократно за проблема, като са предоставяни възможни решения, остойностени са ремонтни дейности и са изискани средства за проектиране.

Ключов столичен подлез е в окаяно състояние след наводнение 

„Очевидната плачевна обстановка трябва да остане в миналото и за това разчитам на настоящото ръководство на Столична община“, заяви Димитър Божилов. Според него „консервативният прочит за разрешаване на проблема“ е извършването на конструктивно обследване, изготвянето на проект и изграждането на окачен таван в подлеза наново. По думите на кмета обаче това няма да спре течовете.

подлез бул българия софия таван плоскости
БТА


Дали ще се предприеме сериозен ремонт, със затваряне на кръстовището, или ще се работи „от долу нагоре” с иновативните методи за спиране на водата, или изобщо ще се преосмисли идеята на подлезите като цяло, е задача, която районът е готов да реши в рамките на настоящия мандат, заедно с колегите от Столична община. Това е и вярната посока, написа още кметът на „Триадица“. Той коментира, че обратното би довело до още разруха и публични пространства, които никой не иска да ползва или застрашават живота и здравето на хората.

От Столичната община днес съобщиха, че подлезът с падналите плоскости се стопанисва от район „Триадица“. От Общината обясниха, че от тях са били дадени предписания мястото да се обезопаси.




 
Биляна Иванова/БТА