Изоставен пожарогасител пред НС вдигна на крак полиция, пожарна и НСО (СНИМКИ)
Изоставен пожарогасител пред НС вдигна на крак полиция, пожарна и НСО (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС
Депутатът Петър Чобанов
81973
Депутатът Петър Чобанов
Депутатът Данаил Кирилов
Просветният министър Тодор Танев
  • Депутатът Петър Чобанов
  • Депутатът Данаил Кирилов
  • Просветният министър Тодор Танев

Близо половин час районът около Народното събрание беше отцепен заради сигнал за бомба. Оказа се, че пожарогасител е изоставен пред паметника „Цар Освободител". Фалшивата тревога обаче вдигана на крак полиция, пожарна и НСО. Екипи на ДОТИ отнесоха пожарогасителя. Около 9.30 часа движението в района бе пуснато.

Изоставен пожарогасител пред НС вдигна на крак полиция пожарна и НСО (СНИМКИ)
netinfo

Депутатите запазиха спокойствие. Бившият финансов министър и настоящ депутат от ДПС Петър Чобанов заяви, че не се страхува за здравето и живота си. В разгара на протестите срещу кабинета „Орешарски" той заедно със свои колеги бе блокиран в парламента в „нощта на белия автобус". Сега обаче каза, че няма от какво да се страхува.

Народният представител от ГЕРБ Данаил Кирилов призна, че повече се е страхувал при предишния парламент, когато сградата на Народното събрание беше ежедневно блокирана от протестиращи граждани.

С особен анализ за комсомолските похвати посрещна журналистите в кулоарите на парламента министърът на образованието Тодор Танев. Той дойде тази сутрин в парламента, защото в пленарна зала се гласува на второ четене закона за училищното и предучилищно образование.

Изоставен пожарогасител пред НС вдигна на крак полиция пожарна и НСО (СНИМКИ)
netinfo
В началото на септември на първия работен ден на депутатите група младежи и Николай Колев-Босия посрещнаха народните представители с домати и лук. Зарзават и яйца полетяха и към дошлите да укротят страстите полицаи, а в крайна сметка служителите на реда отведоха един от протестиращите, който преди време бе арестуван заради надписи по паметника на Съветската армия. Седмица по-късно Николай Колев-Босия и Дончо Дудев бяха арестувани пред парламента, тъй като не се съобразиха с ограниченията, поставени пред протеста им.