Изграждат нови пешеходни зони и разширени спирки за градския транспорт по „Цариградско шосе”
Изграждат нови пешеходни зони и разширени спирки за градския транспорт по „Цариградско шосе” / снимка: БГНЕС, архив
Изграждат нови пешеходни зони и разширени спирки за градския транспорт по „Цариградско шосе”
82077
Изграждат нови пешеходни зони и разширени спирки за градския транспорт по „Цариградско шосе”
  • Изграждат нови пешеходни зони и разширени спирки за градския транспорт по „Цариградско шосе”

Спирките на градския транспорт по столичния булевард „Цариградско шосе” ще бъдат разширени, тъй като в момента има тесни участъци, които са опасни за гражданите. Това стана ясно от думите на зам.-кмета по транспорт на София Любомир Христов.

До средата на ноември се предвижда да бъдат завършени ремонтните дейности по локалните платна на булеварда, допълни Христов. Пред Дарик зам.-кметът коментира, че до края на месеца ще бъдат закрити местата за почасово платено паркиране в района на НДК, заради ремонт на тротоарите по бул. „Патриарх Евтимий” между бул. „Витоша” и ул. „Фритьоф Нансен”.

Паралелно с ремонта по локалите на столичния булевард „Цариградско шосе”, ще бъдат изградени нови пешеходни зони с разширени спирки за градския транспорт, поясни зам.-кметът Любомир Христов.

„В момента се разширяват, поставят се допълнителни обезопасителни елементи. Например на 4-ти километър спирката на градския транспорт, която е преди слизането на бул. „Еминеску”, посочи той.

Заради текущия ремонт в района на НДК ще бъдат временно закрити местата за платено паркиране, съобщи Христов.

„Към този проект са включени и изграждането на нови тротоари в целия обхват. Бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Витоша” до връзката с бул. „Пенчо Славейков” и тротоарите по ул. „Фритьоф Нансен”. Налага се да бъдат частично затваряни част от зоната за паркиране или стесняване на лентите за движение в участъка”, заяви още той.

При подмяна на съществуващите пешеходни пътеки в локалното платно на „Цариградско шосе” и други участъци в столицата, настилката ще бъде повдигната, за да се намалява допълнително скоростта на движение.