Двама мъже са задържани за стрелбата на бензиностанция на Околовръстното шосе в столицата, съобщи МВР. 

В ранния следобед днес в СДВР са се явили двама мъже – на 22 и на 42 години. След проведени разпити с цел изясняване на съпричастността им към престъплението, извършено снощи в района на бензиностанция на разклона за кв. Бояна, двамата са задържани за срок до 24 часа, се казва още в съобщението. 

В процеса на първоначалните действия за изясняване на случая бе установен и разпитан 24-годишен мъж, който е дал обяснения, свързани с инцидента. Разследването продължава.

По неофициална информация на NOVA двамата мъже, които са се предали в СДВР са братът и бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов. 

По-рано през деня Йомов отрече да има общо със стрелбата. В Инстаграм той публикува стори, в което се казва: „Всичко, което излезна тази вечер по сайтове и медии няма общо с истината. И нямам нищо общо“. 

йомов
Instagram

По информация на NOVA именно футболистът от ЦСКА Георги Йомов е бил извикан на разпит в полицията, а в последствие задържан.

Пред полицията Йомов е разказал, че снощи на бензиностанцията между брат му и непознати за него хора е възникнал конфликт. По-късно в разправията се е включил и бащата на футболиста.  

Още снощи ръководството на ЦСКА излезе с моментално опровержение на информациите, че звездата на тима Георги Йомов е задържан при престрелка на бензиностанция на Околовръстното шосе край София, съобщи Gong.bg. В официалния сайт на ЦСКА се казва, че пред ръководството на клуба националът е споделил следното: "Вкъщи съм, жив и здрав. Нямам нищо общо със случилото се. Дадох колата на брат си." "Какво точно се е случило ще установят органите на реда, като ние имаме пълното доверие в нашия състезател, че не е бил замесен в престъпление", написаха още от клуба.

След инцидента разследващите са разпитали и други свидетели, прегледани са камерите на бензиностанцията. На мястото на стрелбата са намерени три гилзи и един патрон.

В столичната полиция продължава работата за изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидента.  

Инцидентът стана около 22:20 ч., когато двама мъже - на 36 и 26 години, бяха простреляни в краката. Те бяха настанени във ВМА. По-възрастният мъж е прострелян в двете бедра. Лекарите са направили операция на по-тежко ранения, той също вече е разпитан. Другият пострадал е освободен за домашно лечение, тъй като не е пожелал да остане в болницата. 36-годишният мъж, който е останал за лечение, е с прострелна рана на двете бедра и няма опасност за живота му. Нараняванията на двата крака са от един куршум. 
Instagram, NOVA, Gong.bg, БТА, БГНЕС