По информация на NOVA това е футболистът Георги Йомов
Заради снощната стрелба на Околовръстното шосе на София, в столичния кв. "Банкя" е задържан един мъж, съобщи БТА. По информация на NOVA това е футболистът на ЦСКА Георги Йомов.

В процеса на първоначалните действия за изясняване на случая е установен и разпитан 24-годишен мъж, който дал обяснения, свързани с инцидента. Предполага се, че става дума именно за Георги Йомов

Простреляха двама души на бензиностанция в София

БГНЕС


Пред полицията Йомов е разказал, че снощи на бензиностанцията между брат му и непознати за него хора е възникнал конфликт. По-късно в разправията се е включил и бащата на футболиста. Към този час бащата и братът се търсят от полицията. Дали самият Георги Йомов ще бъде обвинен и дали арестът му ще бъде удължен, още не е ясно.

БГНЕС


След инцидента разследващите са разпитали и други свидетели, прегледани са камерите на бензиностанцията. На мястото на стрелбата са намерени три гилзи и един патрон.

В столичната полиция продължава работата за изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидента. Продължават процесуално-следствените и оперативно-издирвателни действия в рамките на образуваното досъдебно производство, предаде БГНЕС.

БГНЕС


Инцидентът стана около 22:20 ч., когато двама мъже - на 36 и 26 години, бяха простреляни в краката. Те бяха настанени във ВМА. По-възрастният мъж е прострелян в двете бедра. Лекарите са направили операция на по-тежко ранения, той също вече е разпитан. Другият пострадал е освободен за домашно лечение, тъй като не е пожелал да остане в болницата. 36-годишният мъж, който е останал за лечение, е с прострелна рана на двете бедра и няма опасност за живота му. Нараняванията на двата крака са от един куршум.
NOVA, БГНЕС, БТА