/ БГНЕС
И частни станции ще мерят качеството на въздуха в София
96076
И частни станции ще мерят качеството на въздуха в София
  • И частни станции ще мерят качеството на въздуха в София
И частни станции ще мерят качеството на въздуха в София. Системата на Изпълнителната агенция по околна среда, заедно с над 200 уреда на граждани ще дават информация за нивата на фини прахови частици. Това стана ясно след среща между министъра на околната среда и водите Нено Димов, столичния кмет Йорданка Фандъкова и експерти.
 
Интегрират различните източници на информация за чистотата на въздух в София

Само седмица след като местният парламент одобри мерките за въздуха, общината обмисля да промени условията за въвеждане на "зелен билет", с който софиянци пътуват цял ден в градския транспорт срещу 1 лев.
 
За да има ясна картина на състоянието на въздуха в София се налага съвместна работа между различните източници на информация, посочи екоминистърът Нено Димов.
 
Вижте идеите за борба с мръсния въздух в София  

"Тези, които са много, но по-малко точни, да комуникират с тези, които са малко, но пък много по-точни. И между тях да застанат тези, които предстои да бъдат взети, които са по средата и като точност и като бройка, за да имаме максимално ясно картина върху информацията за състоянието на въздуха в София", обясни министър Димов.
 

БГНЕС


В София метат и мият улиците извънредно заради мръсния въздух

В средата на месеца Столична община ще обяви обществена поръчка за изграждането на система с 20 станции, която също да бъде включена в измерването на въздуха. Освен това кметът Йорданка Фандъкова намекна и за промяна на някои мерки в дните със завишено замърсяване - като например зеленият билет.
 
От "Московска"33 ще пуснат пробно автобуси и през нощта. В рамките на три месеца ще проследят дали има интерес от страна на столичани.