/ ThinkStock/Getty Images
31-годишен мъж от Нови Искър е задържан, като при претърсване в дома му са открити почти килограм наркотични вещества и множество оръжия и боеприпаси без надлежно разрешително, съобщиха от полицията.

Откриха близо половин тон хероин в мраморни плочи (СНИМКИ/ВИДЕО)

На 5 юни в жк. „Младост“ служители на отдел „Специализирани полицейски сили“-СДВР спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от мъжа. В хода й е поискано съдействие от служители на отдел „Пътна полиция“, а при извършен дръгтест  станало ясно, че водачът е шофирал след употреба на дрога и без книжка.

Той бил задържан с полицейска мярка за 24 часа, а по случая - образувано досъдебно производство. След претърсване в жилището му полицейски служители от Девето РУ, съвместно с колеги от СДВР и ГДНП, открили множество полиетиленови пликчета, съдържащи тревиста маса и бяло вещество на бучки и прах. Иззети са още три пистолета, ловна пушка и множество различни по вид патрони и боеприпаси, без необходимите за тях разрешителни.

Откриха около 700 кг хероин в склад в Сливен

Резултатът от изготвената експертна справка показва, че иззетите вещества са 209. 53 грама коноп и 695.89 грама амфетамин. Мъжът е привлечен като обвиняем и е оставен за постоянно в ареста.