Стойността на хероина е за 25 млн. лева

Службите са открили близо половин тон наркотици - 400 кг хероин в мраморни плочи. Това обявиха на брифинг от Специализирана прокуратура

МВР

Стойността му е около 25 млн лева. Крайната му дестинация е била в Западна Европа. Хероинът пристигнал от Иран на пристанище "Варна-Запад", натоварен в четири големи контейнера и импрегниран в мраморни плочи за краен потребител, като мраморът е с високо качество. В самите плочи е имало нещо като тайник, уточниха още от обвинението.

Мраморът е бил освободен от митническа проверка и насочен към вътрешността на страната за съхранение в складове. Плочите се чупели, за да може да се вземе хероина.

Откриха около 700 кг хероин в склад в Сливен

Целта е била наркотикът да се извади от плочите у нас и да се насочи за продажба в чужбина. 

МВР

Като външна граница страната ни се е справила със задачата си наркотиците да не се допуснат към друга държава от ЕС. Предявени са три обвинения за трафик на дрога. Касае се за престъпни действия, извършени от чужди граждани, уточниха от държавното обвинение.

МВР

От специализираната прокуратура коментираха и темата с акцията на държавното обвинение в кабинета на началника на "Национална полиция" Ангел Папалезов.

МВР

Акцията в „Национална полиция“ не е безпрецедентна - и друг път е имало случаи да се разследват висши полицейски служители. В досъдебното производство се наблюдава Ангел Папалезов, затова се наложи претърсване, заяви Валентина Маджарова, ръководител на спецпрокуратурата.