Гергьовден подкрепя кандидатурата на Фандъкова за кмет на София
Гергьовден подкрепя кандидатурата на Фандъкова за кмет на София / netinfo

„Гергьовден" застава зад кандидатурата на Йорданка Фандъкова в изборите за кмет на София, обяви Изпълнителния съвет на движението.

„След успешното представяне на десницата, начело с ГЕРБ, на изборите за европейски и национален парламент, "Гергьовден" гледа на частични избори за кмет на София на 15 ноември 2009 г.  като на втори важен сблъсък между двата политически полюса, който ще затвърди спасителната за България дясноцентристка политическа и икономическа ориентация", пише в документа.

„Единството на десния спектър днес е по-важно от отделния партиен интерес. Затова "Движение Гергьовден" намира за логично и безалтернативно десницата да излезе на предстоящите извънредни кметски избори в София с единна кандидатура в лицето на предложената от ГЕРБ Йорданка Фандъкова", се посочва още в декларацията.

"Движение Гергьовден" ще участва сърцато и безвъзмездно в кампанията и приканва кметския кандидат да привлече в предизборния си щаб знакови личности от подкрепящите я партии и организации, заявяват от движението.