Фандъкова инспектира строителството на канализационен колектор
Фандъкова инспектира строителството на канализационен колектор / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Фандъкова инспектира строителството на канализационен колектор
37222
Фандъкова инспектира строителството на канализационен колектор
  • Фандъкова инспектира строителството на канализационен колектор

До 20-ти април ще приключат тежките ремонтни работи по бул. „П.Ю. Тодоров” в столичния квартал „Манастирски ливади”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Днес тя лично инспектира строителството на канализационния колектор, който се изгражда там. След построяването му, освен в квартал „Манастирски ливади”, с нова канализация ще се сдобият и жк Иван Вазов, Стрелбище и Гоце Делчев, уточни кметът.

Докато текат ремонтните дейности на мястото се създава и нова организация на движение. Фандъкова обясни, че ще бъде затворен за автомобили целият бул. „Петко Каравелов” от ул. „Бяла Черква” до бул. „Гоце Делчев”. Алтернативното движение временно ще бъде през пробива по ул. „Бяла Черква”, която още не е изцяло асфалтирана, уточни Фандъкова.

Ако се появят различни дефекти по тръбите или асфалта до една година, след приключване на работата, отговорността се поема от строителната фирма. Тя ще трябва да плати и полагането на асфалт ако се наложи разкопаване през тази година.

Това е третият етап от строителството на колектора, като първите два вече са готови. Изграждането на колектора е част от общо четирите големи проекта за водния цикъл на София, които се изграждат по програма ИСПА, припомни Фандъкова. Тяхната обща стойност е над 14 млн. лева.