Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
БСП-София подреди листите с кандидати за депутати в 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР за изборите на 14 ноември, съобщиха от пресцентъра на партийната организация.

Водачите на листи на "БСП за България" и местата за коалиционни партньори и гражданска квота в тях се определят от Националния съвет на БСП.

Водач в 23-ти МИР-София ще е Христо Проданов, следван от Благовест Кирилов. Третото място е за коалиционен партньор или гражданска квота. Четвърта е Теодора Руменова Овчарова-Драганова. Листата в този столичен район е с 32-ма кандидати.

Водач в 24-ти МИР-София е Георги Свиленски, на второ и трето място са съответно Петранка Кънева-Троянова и Димитър Главинов, а четвъртото място е запазено за коалиционен партньор или гражданска квота. Листата е от 24-ма кандидати.

Начело на листата в 25-ти МИР-София е лидерът на БСП Корнелия Нинова, второто място е за представител на коалиционен партньор или гражданска квота. Трети е Станислав Младенов, а Цветина Маджарова е четвърта. Листата е с 22 места.

Делегатите на конференцията на БСП-София единодушно са подкрепили кандидатурaтa на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат.