Групата на БСП-София
Групата на БСП-София / БСП-София
Освобождаването от длъжност на заместник-кмета доц. д-р Тодор Чобанов е многократно искано от общинските съветници от „БСП за България“, отдавна чакано и много закъсняло. Това съобщиха от левицата в писмена позиция до медиите.

В него се казва още: Ресорът на Чобанов – култура, образование, спорт и младежки дейности, през годините, в които той бе заместник-кмет, е белязан от много проблеми, спорни решения и скандали.

„Емблематични са хроничният недостиг на места в детските заведения и липсата на желание да бъде решен, опитите минералните бани в София да бъдат превърнати във всичко друго, но не и да се ползват по предназначение за балнеоложки дейности, условията за спорта и скандалните предложения, свързани със спортни обекти, като този в Драгалевци, а сега и в Бояна, ремонтите на общинските културни институти, състоянието на гробищните паркове и скандалния конкурс за избор на ръководството им. Всяка една от тези теми - по отделно и взети заедно, са основателна причина за отстраняването на Тодор Чобанов от длъжността му“, категорични са социалистите.

Според групата на БСП в Общинския съвет е много важно, освен конкретния повод, да станат ясни и да бъдат публично достояние и същинските мотиви за решението на кмета на София Йорданка Фандъкова. „Те ясно ще покажат дали са осъзнати всички пропуски, нередности и несвършена работа в този изключително важен ресор от дейността на Столична община. Дали отстраняването на Чобанов е знак, че управляващите в София имат воля за решаването на проблемите в културата, образованието и спорта в столицата“, пишат още от БСП.

Фандъкова освободи от поста зам.-кмета Тодор Чобанов

Припомняме, че по-рано през деня кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че освобождава от длъжност заместника си Тодор Чобанов. Като мотив тя изтъкна, че има нужда от по-деен човек на поста.