Тази събота (03 декември) от 12:00 до 20:00 часа всички столичани и гостите на София ще могат да карат безплатно кънки и да си спечелят десетки награди на ледената пързалка „Юнак“, която се намира до стадион „Васил Левски“.

Организатор на събитието е Българска федерация спорт за всички, която организира за 29-и пореден път – Зимно предизвикателство. Мероприятието е с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“, и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР 2021-2024.

„Всички, които искат да покарат зимни кънки и да се забавляват, са добре дошли на перфектната пързалка „Юнак“ в центъра на София и ги очакваме с нетърпение. Приготвили сме много награди и изненади за любителите на спорта и в продължение на 8 часа ще могат абсолютно безплатно да бъдат част от празника. Дори и за първи път да се случва на някого да се качи върху зимни кънки, да не се притеснява, защото ще има професионални инструктури и треньори, които да помагат. Целта ни е да популяризираме здравословния начин на живот чрез практикуване на този прекрасен спорт. Няма ограничения във възрастта. Заповядайте в събота на пързалка „Юнак“, прикани любителите на зимните спортове координаторката на проявата Ирен Цветкова.

Ледената пързалка „Юнак“ отвори врати за пета поредна година след възраждането си през 2018 г. с чисто нови кънки, много иновации, промоции и изненади. „Юнак“ се намира между метростанция стадион „Васил Левски“ и Националния стадион и е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше работила от близо 30 години.
БГНЕС