За 51-ва поредна вечер недоволните от властта излязоха на протест в София. Хората започнаха да се събират малко след 19.00 ч. пред президенството. Очаква се малко по-късно тази вечер те отново да тръгнат на шествие.

А сутринта контрапротестиращи се събраха пред Съдебната палата в София. Поводът бе освобождаването без гаранция на 25-годишния Георги Георгиев, който участва в инцидента с бялата кола на столичния булевард “Ситняково”. Тогава на кръстовището пред румънското посолство беше потрошен автомобилът на жена, която се опита да пробие блокадата.

„Не искаме оставката на никого. Просто сме дошли да изкажем нашето възмущение от съда, от съдебния състав, който вчера пусна един от най-агресивните нападатели над жената на “Ситняково””, каза Станислав Недков – Стъки.

Бяха отправени и призиви за премахване на барикадите в столицата.

„Искаме само президента Радев и останалите организатори на този протест да призоват протестиращите за мир, за разум. Искаме да се махнат блокадите в София, да се спре нападението над жени, да се спре оскверняването на държавни институции”, каза още Стъки.

 
nova.bg