Златни медали от републиканското първенство по борба за спортистите от Община Тунджа
Златни медали от републиканското първенство по борба за спортистите от Община Тунджа / Общински пресцентър Тунджа

Нови три златни медала и заслужена отборна купа добавиха в богатата си колекция боксьорите на Димитър и Тодор Мутафови. Четиримата представители на боксов клуб „Априлец" от село Бояджик  показаха висока класа на провелия се в Русе първи кръг от държавното лично и отборно първенство за юноши и за Купа „България".

Сред 130 боксьори от страната европейският вицешампион Даниел Асенов отново по категоричен начин доказа своите умения на ринга в категория до 50 кг и спечели всичките си срещи. Освен златото, той завоюва и купата за най-добре представил се боксьор на шампионата. Със златни медали се завърнаха и Хасан Неджибов - кат. до 66 кг и Стоян Иванов - кат. до 80 кг.

Състезаващият се само от година в кат. над 80 кг боксьор Георги Николов се класира пети. С 27 отборни точки Боксовият клуб „Априлец" спечели Второ място за купа „България" след домакините - БК „Русе".

Два сребърни медала завоюва най-младият клуб в община „Тунджа" - клубът по джудо и борба „Шони 2012", село Роза. На провелият се в София държавен личен шампионат по джудо Валентин Колев спечели сребърен медал в категория 90 кг при надпревара с над 30 състезатели в своята категория. Сребърен медал завоюва и Надя Жейнова в категория над 75 кг. В тази категория се състезаваха близо 25 жени. В момента Надя е на тренировъчен лагер, където се подготвя за участие в Европейското първенство по сумо в Унгария.

Участието на клуба по джудо и борба „Шони 2012", с. Роза в Държавен личен шампионат по джудо стана благодарение на финансовата подкрепа на председателя на клуба Стоил Славов.