Планират се редовни операции по метода широкообхавен контрол
Две специализирани операции по метода широкообхатен контрол се провеждат на територията на Сливен в изпълнение на мерките, предприети от МВР във връзка с намаляване на пътните произшествия, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Сливен

Контролът се осъществява в рамките на два часа на различни места в областта. От 10:30 до 12:30 часа, на ул. ”Ст. Караджа” в Сливен, полицейски екипи на сектор „Пътна полиция” и група „Охрана на обществения ред” към Районно управление-Сливен са проверили 98 автомобила и 125 лица. Съставени са 7 акта и 8 фиша.

Какви са 13-е мерки на МВР срещу войната по пътищата

Установен е един неправоспособен водач- номерата на автомобила са свалени, съставени са три акта за техническа неизправност, един за липса на застраховка „Гражданска отговорност” и един автомобил е спрян от движение поради затъмнени стъкла.

ОД на МВР-Сливен

В операцията тази сутрин са участвали и служители на Дирекция „Инспекция по труда-Сливен”, които са извършили проверки на служебни автомобили за наличие на трудови договори на шофьорите, спазване на работното време, заплащане на трудово възнаграждение и други.

Към момента тече втората операция широкообхватен контрол на територията на ОД на МВР-Сливен, съвместно със служители на БГТОЛ. От началото на седмицата в хода на специализираните операции полицейските екипи са установили четирима водачи на МПС да управляват след употреба на алкохол - 2, с алкохол под 1,2 и 2 над 1,2 промила, установени са четирима неправоспособни и един водач с наркотични вещества.

ОД на МВР-Сливен

По разпореждане на директора на ОД на МВР старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия.

Следи се за спазване на скоростта на натоварените пътни участъци в града. На 18 август, на бул. "Ст. Стамболов" в Сливен с мобилна камера е засечена скорост от 107 км/ч.

ОД на МВР-Сливен

Спрямо водача са предприети съответните действия. Контролът по пътна безопасност продължава. Следи се за спазване на ограниченията на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за опасно поведение на пътя-неправилно изпреварване, отнемане на предимство.

ОД на МВР-Сливен

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОД на МВР - sliven@mvr.bg.