Възстановяват зелените площи  по Ларгото
Възстановяват зелените площи по Ларгото / Дарик Сливен, Архив

Строителството и изграждането на съоръженията по проекта „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони”в Сливен са на приключване, работи се усилено върху възстановяване на зелените площи във всички участъци по проекта, съобщи зам.-кметът по устройство на територията инж. Иван Манчев.

Продължава изграждането на фонтаните в участъка от „Розова градина” до сградата на НТС и площад "Добри Желязков". Строително-монтажните работи ще приключат в началото на следващия месец. Започна измазване на стените на зелените площи около дърветата, след което ще се поставят пейките и в този участък, посочи Манчев.

Пешеходните зони за отдих  ще бъдат осветени със стълбове за улично осветление. Вече са изградени стъпалата към паметника на Добри Желязков. Почиства се около фонтана пред к-с „Печ” на площад „Александър Стамболийски“ (наречен „Кълбото“) и се подготвя да бъде пуснат на 10 април. Започва ревизия и на сухите фонтани пред сградата на общината, за да са готови също за пускането им на 10 април. Тогава ще заработи и фонтанът до източната фасада на сградата на община Сливен.

„Има проблеми с всички павилиони по пешеходната зона. Трябва да ги премахнем, докато въведем обекта в експлоатация, защото пречат”,  посочи зам.-кметът. Следващата седмица ще бъдат довършени двете детски площадки в участъка от бившето кино „Българка” до Стария бряст.

Времето вече е подходящо и започва поставянето на хоризонталната маркировка по новата улица, източно от сградата на общината. Общината ще предприема мерки и засили контрола за неправилното паркиране по нея.

В график е строителството на площада пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Полагат се настилките, изграждат се поливните водопроводи и помпената станция. Положена е вече част от настилката около църквата „Свети Димитър”.