Включиха Иванка Денева в календара на международното движение „Световни поети”
Включиха Иванка Денева в календара на международното движение „Световни поети” / Иванка Денева

Писателката Иванка Денева има лична страница в сайта на Международното движение „Поети на света”, чието седалище е в Чили. В страницата може да се прочетат нейни поетични творби на испански език, има снимка и биография. През годините Иванка Денева е включвана с произведения и творческа справка и в редица международни издания като Световната испаноезична поетична антология (Мадрид, 2011), в Международната антология на поетите и Библиотеката в Оуингс Милс, САЩ, 2004 г., в Световната мултиезична  антология на поезията, (излязла в Китай, 2013 г.) и в сайтове, списания и антологии, излизащи в различни страни на Европа и Латинска Америка, в Канада и Австралия.

Неотдавна пишещата в различни жанрове д-р Иванка Денева бе поканена да представи своя творба в първия публикуван от Движението „Световни поети” „Календар-2015 година". В посоченото първо издание на Календара са участвали 226 поети от 43 страни. От Секретариата на организацията нейният основател и генерален секретар изразява до членовете удовлетворението си „от обединението на поети от цял свят под знамената, с които заедно сме издигнали и постулатите, зад които обединени, стоим!” Посочено е също, че изданието има вече ISBN и подзаглавието „Антология на световните поети”.  Сливенският творец Иванка Денева изпрати преди месеци поетичната си творба „Любов”, която заедно със справката за автора, е поместена в излезлия вече от печат „Календар” на Международното движение.

От България в Календара са включени и известната българска преводачка от испански език и поетеса Виолета Бончева, (превела на езика на Сервантес включените на личната страница на Ив. Денева нейни поеми на сайта на Движението), както и авторката от Варна Станка Бонева.

 

В „Календара” и „Антологията-2015 г.” присъстват биографичните справки  и творби на поети от Франция, Тайван, Салвадор, Испания, Канада, Куба, Португалия, Чили, Белгия, Исландия, Перу, Сърбия, Италия, Гърция, Китай, Албания, Северна Америка, Панама, България, Виетнам, Мексико, Румъния, Бразилия, Коста Рика, Тунис, Виетнам и др.