В Административен съд - Ямбол постъпиха още четири жалби за оспорване на изборните резултати
В Административен съд - Ямбол постъпиха още четири жалби за оспорване на изборните резултати / архив Дарик - Сливен

Стефан Стефанов, кандидат за общински съветник от ПП "РЗС" оспорва решение на ОИК - Ямбол за резултатите от проведени избори за общински съветници. Жалбоподателят иска отмяна на решението на комисията като незоконосъобразно, защото е прието в нарушение на Изборния кодекс. Според него има съществени разминавания между извадките от протоколите, предоставени на застъпниците и протоколите с окончателните резултати от гласуването.

Другите две жалби са от Наско Стефанов и Пламен Майсторов, в качеството им на кандидати за общински съветници от листата на МК «Партия на зелените и ОДС». С едната те оспорват решение на ОИК - Ямбол и искат отмяната му като незаконосъобразно. Жалбата съдържа особено искане съдът да спре изпълнението на обжалваното решение на ОИК - Ямбол. С втората си жалба оспорват решение на ОИК  за определяне на участниците във втори тур за избор на кмет и решението за избор на кмет на община Ямбол. Тук също има особено искане за спиране изпълнението на обжалваните решения на Общинската избирателна комисия. Мотивите за особените искания се основават на това, че «изпълнението на оспорваните решения на ОИК - Ямбол преди проверката на сочените в жалбата нарушения, биха нанесли значителна вреда на кандидатите за общински съветници от МК «Партия на зелените и ОДС», както и на останалите партии и коалиции». .

Четвъртата жалба, постъпила в Административен съд - Ямбол е от Николай Ганев, представляващ ПП «Движение за права и свободи» и кандидатите за общински съветници от листата на ДПС Реджеб Шукриев, Ерол Айвазов и Яшар Яшаров. Те оспорват три решения на ОИК - Ямбол - за определяне на резултатите от избора за общински съветници в Ямбол, за определяне на участниците във втори тур за избор на кмет и за избор на кмет на общината. В жалбата се посочва, че оспорват трите решения, защото «протоколите на секционните избирателни комисии са съставени след  допускане на редица нарушения на изборния процес».

По всички жалби да образувани административни дела.