Увеличават заплатите на част от общинската администрация
Увеличават заплатите на част от общинската администрация / Дарик Сливен, архив

В Община Сливен ще бъде разпределен допълнителен фонд работна заплата и осигуровки в размер на 10 570 лева месечно за някои от дейностите в общинската администрация, съобщи зам.-кметът Румен Андонов. Допълнителните възнаграждения ще бъдат начислени от 01.10.2014 година и раздадени през месец декември. „Целта е да се гарантира индивидуална месечна работна заплата минимум 480 лв. в общинската администрация, както и да се стимулират някои от служителите, които имат съществен принос в повишаване на ефективността и качеството на труда в определени сектори в администрацията, каза Андонов.

Работните заплати в общината не са увеличавани повече от 8 години и са относително ниски, коментира още заместник-кметът и допълни, че общината разполага с наличен паричен ресурс за предвиденото увеличение. Заместник-кметовете са имали възможност сами да предложат служители си, чиито възнаграждения да бъдат увеличени.

Останалият допълнителен фонд работна заплата в размер на 16 394 лв. ще бъде раздаден през 2015 г. след преминаване на годишната атестация на служителите, уточни Румен Андонов.

Дейностите в общинската администрация, в които е извършено изменение на фонд работна заплата са следните - общинска администрация държавна дейност – 2680 лв.; общинска администрация дофинансиране  - 3578 лв.;

 

други държавни дейности по жилищно строителство – 159 лв.; помощни стопанства и други спомагателни дейности – 1507 лв.; опазване на околната среда – 549 лв.; чистота – 165 лв.; обредни зали и домове – 772 лв.; Приют животни – 118 лв.; спортни зали – 118 лв. и други по икономията – 815 лв.