Училищата в община Ямбол са готови за началото на новата учебната година
Училищата в община Ямбол са готови за началото на новата учебната година / DarikNews.bg, архив

Всички училища на територията на община Ямбол са готови за новата учебна година и за предстоящия отоплителен сезон, съобщават от общината.  Близо 7300 са учениците, като първокласниците за учебната 2012/2013 година са 741. На територията на общината ще функционират 2 начални училища, 7 основни училища, едно СОУ, едно спортно училище, както и три профилирани гимназии. В тях са обхванати 7291 ученици в І - ХІІ клас, разпределени в 308 паралелки. Паралелките с първокласници са 33.

Подготовката на децата за училище ще се осъществява в 22 подготвителни групи/класове с 457 деца. През учебната 2012/2013 година продължава поетапното въвеждане на целодневната организация на учебния ден. На база подадени молби от родителите се очертават 50 полуинтернатни групи с 1170 ученици. От тях 20 са за І клас, 15 за ІІ клас, а 12 полуинтернатни групи са за ІІІ клас.

Задължителната документация за началото на учебната година, както и учебниците и учебните помагала са заявени и доставени в срок. Обезпечен е и отоплителният сезон, като всички ремонтни дейности ще приключат до първия учебен ден, с изключение на ремонта по захранващ кабел на парната инсталация в ОУ „Николай Петрини”.