участници в младежки лагер
участници в младежки лагер / община Сливен
26 души получиха благодарствени адреси от зам. кмета Пепа Чиликова. Наградените са организатори и участници в младежкия лагер "Туида 2017”. „Оценяваме Вашия принос в превантивната дейност. Приемете нашите най-искрени благодарности за дарената от Вас помощ и подкрепа. Желаем Ви здраве, лични и професионални успехи”.  Това стана днес на редовно заседание на Общинския съвет по наркотични вещества, в което участваха  Пепа Чиликова и Валя Радева, секретар на община Сливен.

младежки лагер крепост туида
община Сливен



Поздравителни адреси получиха СУ "Пейо К. Яворов", ПГИ "Д-р Димитър Табаков", СУ "Йордан Йовков", Спортното училище, ПГЕЕ "Мария Кюри", ГПЗЕ "Захарий Стоянов", ПГ по механотехника, ПХГ "Дамян Дамянов". Отличени за принос в организацията бяха Димо Маринов, комендант на лагера, екипът на крепост Туида, ДТА „Тракийче”, КСТ „Сливен”, членовете на съвета по наркотични вещества д-р Юлия Бянкова, Владимир Друмев, Лилия Радева, Елена Гвоздейкова, Борил Димитров, Андрей Алексиев и Владимир Демирев. Специални благодарности за активно участие в проявата получи ученичката Яна Гюзелева.

младежки лагер Туида
община Сливен


През юни т.г. на крепостта Туида в Сливен беше проведен петдневен младежки лагер с участието на 232 деца от 7 до 11 клас от 9 училища. Организатори на проявата бяха Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към община Сливен. Инициативата за провеждане на тематичен младежки лагер целеше превенция на употребата на наркотици и усвояването на здравословни модели на поведение от младите хора.  По време на лагера децата изявяваха своите творчески умения и получиха нова информация по темата в неформална обстановка и приятелска среда.
Пепа Чиликова благодари на организаторите и участниците в младежкия лагер, на родителите, които проявиха своето доверие към събитието и пожела догодина проявата да прерасне в национална. „За да не стигат наркотиците до децата ни, ние трябва да отговаряме на бързите темпове с които те се развиват и то доста по-напред, във всяко едно отношение, от предишни поколения”, посочи Чиликова.