Тържествено бе открита учебната година и в община Стралджа
Тържествено бе открита учебната година и в община Стралджа / netinfo

66 първолаци за пръв път тази година прекрачиха прага на СОУ „П. Яворов” в Стралджа. Общият брой на учениците в учебното заведение е 545. Три са паралелките в първи клас, а зрелостниците са 29, съобщиха от общината. Гости на тържественото откриване на учебната година бяха народният представител Иван Георгиев, кметът Митко Андонов, зам. областният управител Цветан Съйков.

“Чувствам се горд и щастлив, че СОУ”П.Яворов” има авторитета на едно от най-добре поддържаните училища в областта”- каза в своето обръщение кметът Андонов и заяви, че общинското ръководство ще продължи грижите и вниманието към този храм на науката. С пожелание за спорна учебна година към всички ученици, учители и родители се обърна и нар.представител Иван Георгиев. В своето слово Георгиев призова учениците да се учат упорито, и припомни, че днес България има нужда от знаещи и можещи млади хора.

Новата учебна година беше празнично открита и в ОУ”Кирил и Методий”, в основните училища на Зимница и Войника. Празненства за новата учебна година организираха и в детските градини