благотворителен концерт
благотворителен концерт / община Сливен
Театралната трупа при ППМГ "Добри Чинтулов" подкрепи кампанията на Община Сливен за спасяване паметника на Шести артилерийски полк в града. Тази вечер възпитаниците на гимназията изиграха "Железният светилник" по Димитър Талев в обновената зала "Сливен". С благотворителното представление те допринесоха за набирането на средства за каузата. Събраната сума от билетите ще бъде преведена по дарителската сметка.
 
"За пореден път представяме "Железният светилник", но емоцията е все така силна. Това беше нашият малък принос за спасяване на паметника на Шести артилерийски полк", каза след представлението ръководителят на трупата Веселина Симеонова.
 
За своето участие на сцената на зала "Сливен", Веселина Симеонова и талантите от трупата получиха свидетелства за дарение. Те бяха връчени от заместник-кмета на общината Пепа Чиликова, която е и председател на Инициативния комитет.
 
Пепа Чиликова отбеляза: "Тази вечер е поредната, в която децата на град Сливен са причина да ни съберат всички заедно, и всички ние да допринесем за едно изключително благородна кауза "Да спасим паметника на Шести артилерийски полк". Тя благодари на всички, които се включиха в инициативата.
 
Дарителската сметка на кампанията е:
ФЦ Сливен - Общинска банка АД
 
IBAN: BG03SOMB91308428713744
 
BIC: SOMBBGSF
 
Код: 445100