Тройно са нараснали  пожарите през миналата година в сливенско
Тройно са нараснали пожарите през миналата година в сливенско / netinfo

915 пожара са гасили пожарникарите в ОДП Сливен за миналата година, съобщи комисар Стефан Маринов, началник на областната противопожарна служба в Сливен. Това е тройно повече от предходната 2005 година, когато е имало 378 пожара.

Трима души са загинали при пожари през 2006 година, а седмина са пострадали, уточни комисар Маринов. От огнената стихия са спасени 3 цеха, 102 жилищни сгради, 4 магазина и 5 склада. Опазени са 8000 декара гори.

Най-голям брой пожари са причинени от неправилно боравене с открит огън, късо съединение и неизправност на електроуредите. Най-много са били пожарите в битовия сектор, следвани от транспортните пожари и тези в селското стопанство.

34 са лъжливите повиквания за миналата година, общият брой на повикванията е 1149, а интензивността на повикване е 3,15 произшествия на денонощие, каза комисар Маринов.

През изтеклата година специализираните служби за противопожарна безопасност са Оказали помощ в 175 ситуации и в резултат на бързата им намеса са спасени 19 човешки живота.