/ община Сливен
Двама инженери и трима техници от „Пътнически превози“ заминават тази събота за Чехия. В продължение на една седмица те ще бъдат обучавани в базата на фирмата, която произвежда и ще достави новите автобуси за Сливен.

Общинската фирма „Пътнически превози“ получи правата на оторизиран сервиз за обслужване на автобуси на чешката фирма. Обучението, както и разходите по транспортирането на автобусите до Сливен, се поемат от чешката фирма.

Другата седмица, на 14 февруари, за Чехия ще отпътуват и 9 автобусни водачи. На 17 февруари те тръгват обратно към Сливен с първите 9, от общо 27  нови автобуса.  Те  трябва да са в Сливен до началото на април. 21 от тях са с 82 места, а 6- с 88 места.

По проекта се предвижда още ремонт на логистичен център и нова автомивка в превозвача „Пътнически превози“ - Сливен. Ще се изработят информационните системи, билетната система и системата за следене на автобусите в реално време. Със системите ще бъдат оборудвани и 8 реновирани тролейбуса.

В рамките на проекта ще бъдат модернизирани 143 спирки, ще се поставят 40 нови спиркови навеса и ще се изградят 16 нови спирки в кварталите „Комлука“, „Клуцохор“ и „Звездите“ и в част от Промишлената зона. На шест централни спирки ще бъдат поставени електронни табла за разписанието и движението на автобусите.

Същата информация ще може да се получава и чрез мобилно приложение. В 11 нови пункта ще се продават карти и билети. Предвидено е и изграждане на 10 км нови велоалеи.