/ Община Тунджа
Танцов клуб „Усмивка", при НЧ „Светлина-1929", с. Роза, община „Тунджа" взе участие във фестивал в град Йозгат, Турция. Поканата за участие в събитието е от Анадолска фолклорна фондация. Фестивалът няма конкурсен характер и се стреми да популяризира Йозгат, неговите култура, изкуство и забележителности.
 

танцов състав Усмивка
Община Тунджа


танцов състав Усмивка
Община Тунджа


Той стартира на 3 август с дефиле на участващите групи /Турция, Азербайджан, България, Грузия и Иран/ и официално откриване в центъра на града, на което присъстваха кметът на град Йозгат, управителят на област Йозгат и други официални лица.

153-ти Илинденски събор в Дряново (СНИМКИ)

През следващите дни на фестивала на няколко изнесени сцени в града участващите групи също имаха възможност да се представят пред многобройната публика. На традиционния брифинг в община „Тунджа", г-жа Цонка Добрева - председател на НЧ „Светлина -1929" село Роза, сподели впечатления от участието във фестивала.
 

танцов състав Усмивка
Община Тунджа


танцов състав Усмивка
Община Тунджа


Тя разказа за гостоприемството на организаторите и на жителите на Йозгат, за създадените приятелства и за големия интерес към българската група, която се представи с два танцови блока „Хора от Видинско", „Копаница" и изпълнение на певици и музиканти от ФА „Тунджа".