Световната седмица на кърменето се отбелязва в Сливен
Световната седмица на кърменето се отбелязва в Сливен / www.sxc.hu

С лекция на тема: „Основи на кърменето” стартират инициативите в Сливен по повод Световната седмица на кърменето. Лекцията ще се проведе от 10.30 ч. на 1 август в залата на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

На 2 август в 10.30 ч. в МБАЛ „Света Петка Българска” в Нова Загора ще се проведе обучителна лекция „Често задавани въпроси за кърменето”. На 3 август от 10.30 ч. в Сливен започва разходка в подкрепа на кърменето. Маршрутът е от площад „Хаджи Димитър” до Градската градина, където в 11.00 ще се проведе среща на тема: „Подкрепа за кърмене: близо до майките“. На 6 август в 10.00 ч. в  залата на РЗИ в Сливен ще бъде прожектиран филмът “Гърдата е най-доброто”.

Инициативите в Сливен във връзка със Световната седмицата на кърменето се организират от Регионалната здравна инспекция и Ла Лече Лига Сливен.

За поредна година първата седмица на месец август в България се отбелязва Световната седмица на кърменето. Темата на Седмицата тази година е “Подкрепа за кърменето: близо до майките”, като целта е да се акцентира върху жените, които оказват подкрепа на кърмещи майки.

Инициаторът на Световната седмица на кърменето - Световният алианс за активна подкрепа на кърменето (WABA), чийто член-съосновател е Ла Лече Лига Интернешънъл, започва да отбелязва инициативата през 1992.