/ Община Сливен
„Нашата позиция е, че безспорно трябва да има реформа в болничната помощ. Безспорно има натрупани дисбаланси. Ние като най-голяма община до голяма степен се отъждествяваме с област Сливен и смятаме, че предложеното намаление на леглата е голямо.

Управници и лекари против новата областна здравна карта

Предложеното намаляване в нивата на компетентност не е в интерес на пациентите в нашата община и би довело до това да загубим капацитет, който имаме в момента като област и като община- хората да бъдат лекувани качествено тук, на място, без да се налага да пътуват на разстояние до големи болници“.

Това е позицията на Община Сливен по отношение на проекта за нова здравна карта, изразена днес от кмета Стефан Радев. Позицията е изпратена до Националното сдружение на общините в Република България и до Регионалната здравна инспекция.

13 кметове в Бургаско срещу здравната карта, стягат протести

„Най-вероятно промени ще има, реформа ще има.
Аз се надявам това, което имаме като капацитет да го запазим- и за пациентите и за лекарите, а също и за възможността да имаме специалисти и утре и те да се подготвят тук.

Това, което можем да направим, е да аргументираме всичко това и да го представим на хората, които ще вземат решение“, коментира още кметът Стефан Радев.