Бюджет 2018
Бюджет 2018 / община Сливен
„Проектът за бюджет изпълнява основните политики на общината, а именно да поддържаме работещи всички системи на  територията на  общината и да изпълняваме оздравителния план, за което получихме 5 милиона лева безлихвен заем“. Това заяви кметът Стефан Радев по време на днешните дебати за бюджета на заседанието на Общински съвет- Сливен. Той подчерта, че ако общината успее да покрие показателите за финансово оздравяване има реални шансове заемът да не се връща, а да бъде опростен.

“Продължаваме с нашия стремеж да правим бюджетното планиране на нашата община предвидимо и изпълнимо“, каза още кметът от трибуната на общинския съвет и призова бюджетът да бъде подкрепен. При последвалото гласуване с 26 гласа „за“, 7 „против“ и 4 „въздържал се“ бюджетът на общината за тази година беше приет.

Общинският съвет прие и промяна в текстовете на наредбата за притежаване, отглеждане, контрол и регистрация на животни на територията на община Сливен. Промените са във връзка с необходимостта от синхронизация на наредбата с по-висши нормативни актове. На заседанието днес беше утвърден списък на общинските жилища по предназначение за 2018 г. Общият им брой е 570, от които 494 за настаняване на граждани с установени жилищни нужди, 54 са ведомствени и 22 са резервните.

Общинските съветници утвърдиха предложената от кмета Стефан Радев  Програма за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи за 2018 година.

Приеха се и предложения, свързани с подробни устройствени планове, продажба на общински имоти и учредяване право на строеж върху общински имоти.