Станаха известни носителите на приза Полицай на месеца за октомври, ноември и декември
Станаха известни носителите на приза Полицай на месеца за октомври, ноември и декември / Дарик Сливен

Инспектор Пламен Панев, инспектор Станимир Илиев и главен полицай Антон Велев станаха носители на приза Полицай на месеца, съответно за октомври, ноември и декември 2012 г. На официална церемония днес те получиха плакети и почетни грамоти от директора на Областната дирекция на МВР - Сливен комисар Чавдар Божурски.

Инспектор Пламен Панев получава наградата заради работата си по предотвратяване на опит за изнудване на 4 октомври. Същият ден е получен сигнал от служител в търговски обект в Сливен за получен плик с писмо, в което се искат 1500 лева, като в противен случай магазинът щял да бъде взривен. При опит за получаване на исканата сума са задържани две криминално проявени мъже - от село Коньово и от Сливен.

Инспектор Станимир Илиев стана Полицай на месец ноември заради работата си по разкриване на извършителя на убийството на 3-годишно дете от село Сотиря. На 25 ноември в полицията е получен сигнал за намерено мъртво момченце в село Сотиря. Аутопсията показа, че детето е починало след побой. Полицейският екип установи, че извършител е бащата на детето.

Главен полицай Антон Велев получи наградата за разкриването за часове на двама мъже пребили до смърт 49-годишен мъж от Сливен. Той бе открит в безпомощно състояние в дома си на 3 декември, а по-късно почина от раните си в болницата. Полицаите бързо откриха извършителите. Оказа се, че причината за побоя, довел до смърт са малко повече от 1000 лева, които убитият дължал на двамата извършители.

Предстоят номинациите и гласуването за Полицай на 2012 г.