Специална организация на движението около Новоселския мост в деня на концерта на Джо Лин Търнър
Специална организация на движението около Новоселския мост в деня на концерта на Джо Лин Търнър / Община Сливен

Броени дни остават до концерта на бившия вокалист на Rainbow и Deep purple Джо Лин Търнър в Сливен. Събитието ще се състои от 19,30 часа на 19 септември на сцената на крепостта Туида. Джо Лин Търнър ще бъде подгряван от българския музикант Николо Коцев и неговата група "Кикимора".

Във връзка с интереса към концерта, община Сливен и ОД на МВР – Сливен предприемат план за осигуряване на достъп до крепостта, ред и безопасност преди, по време и след събитието. Съгласно взетите мерки участъкът от кв. „Ново село”, северно от бул. „Панайот Хитов” /между р. Новоселска и ул. „Лъвова чешма”/, ще бъде със специален пропускателен режим в деня на концерта. С цел запазване проходимостта на транспортните връзки с крепостта в тази зона от община Сливен съобщават, че ще бъдат допускани само превозни средства на жителите на квартала и работещите там лица, както и автомобили със специален режим и таксита. Останалите автомобили ще бъдат пренасочвани.

Всеки, който реши да остави автомобила си в центъра, ще може да стигне до крепостта за около 20 минути пеша. С такси от центъра до крепостта може да се стигне на цена от около 3 лв. на курс.

От организаторите съобщават още, че вътре и около крепостта ще бъдат разположени предпазни и обезопасителни заграждения. Входът на Туида ще бъде отворен след 17:30 часа, а в зоната за сигурност ще бъдат разположени медицински и противопожарен екип.

Билети за концерта все още могат да се от касата на крепостта и Общинския туристически информационен център. В събота центърът ще работи до 16.30 часа, а на Туида билети ще се продават непрекъснато.

Специално за музикалното събитие община Сливен издаде информационен каталог за крепостта Туида, посветен на концерта на Джо Лин Търнър.

Желаещите да посетят концерта с деца под 14-годишна възраст трябва да попълнят декларация за достъп на деца на проявата, която може да бъде изтеглена от сайта на общината или взета при купуване на билети. Декларацията трябва да бъде собственоръчно попълнена и подписана от родители/настойници.