Социалните кухни за военнопатриотичните съюзи остават
Социалните кухни за военнопатриотичните съюзи остават / © снимка: Sofia Photo Agency

Министърът на отбраната Николай Младенов е уверил председателите на четирите военнопатриотични съюза, че социалните кухни за техните членове ще продължат да работят, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Това, което се е случи в Сливен и на други места в страната, е станало без мое знание, каза той. Не мога да приема такива решения да се вземат, без одобрението на ръководството на Министерството на отбраната. Финансовото състояние наистина е тежко, но ние няма да съкратим средствата, вложени в този проект, допълни министър Младенов.

На тази първа среща, проведена на 27 август, председателите на съюзите благодариха на министъра за бързата реакция, за неговата съпричастност към проблемите на членовете на съюзите. Те го запознаха с предстоящи събития, свързани с дейността им и споделиха вижданията си относно наболели проблеми. Председателите подчертаха значимостта на военнопатриотичната дейност сред младежите. В тази връзка те са готови да се включат в разработването на учебни помагала и програми за  обучение на ученици. В това те виждат продължение на дейността си за  родолюбиво възпитание на младежите.

В срещата, която се проведе в Министерството на отбраната,  участваха генерал-лейтенант о.з. Стоян Топалов - председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, полковник инженер о.з. Никола Рухчев - председател на Съюза на възпитаниците на Военните на Негово Величество училища, Школата за запасни офицери и родолюбивото войнство и гражданство, младши лейтенант о.з. инж. Петър  Велчев - председател на  Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, и д-р Тодор Анастасов - председател на Съюза на ветераните от войните в България.