а
а / Dariknews.bg, архив
За първи път Сливен е домакин на Национална олимпиада по български език и литература. Събитието ще започне днес в 14.00 часа с техническа конференция, водена от експертите от Министерството на образованието и науката /МОН/ Красимира Александрова – главен експерт в Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование" и Александър Трингов – държавен експерт в Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование".

Тържественото откриване е е от 17. 30 в зала „Зора“. На откриването ще присъстват Димитър Митев – председател на Общински съвет - Сливен, заместник-областният управител Димитринка Петкова, зам.кмета Пепа Чиликова и др.

Същинската надпревара е насрочена за 1 април, неделя, в СУ „П. Яворов“ в Сливен, съобщи за Дарик Надежда Тодорова, експерт в Регионалното управление по образование в Сливен.

108 ученици от цялата страна достигнали до националния кръг на олимпиадата ще се състезават разпредели в три възрастови групи - VII клас, VIII – X клас, XI и XII клас. За първи път се въвежда участието на групата ученици VIII – X клас.

Университетски преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хилендарски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, ЮЗУ „Неофит Рилски“, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас, както и изявени учители от страната ще оценяват участниците.