/ МВР
Иззеха 20 чувала с 200 килограма нелегален тютюн
Разкриха ферма за добиване на криптовалута в Сливенско, съобщиха от полицията. На 19 март служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" са извършили проверка в недвижим имот, в землището на село Мечкарево.

ОД на МВР-Сливен

Установено е неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. При извършените процесуално следствени действия е установена изградена ферма за добиване на  криптовалута.

20 чувала с 200 килограма нелегален тютюн са иззети от екипи на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при проверка на автомобил, съобщиха от полицията.

След сигнал: Разкриха схема за добиване на криптовалута и наркооранжерия (СНИМКИ)

Той е спрян на 20 март, управляван е от водач на 28 години от село Тополчане. В автомобила са намерени 20 чувала, съдържащи ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол.

Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Нерегламентирана продажба на стоки на световни марки установили служителите на реда в Нова Загора.

ОД на МВР-Сливен

Нарушението е установено на 18 март при проверка на търговски обект на площад "Търговси" в града, ползван от 65-годишен местен жител. Той е предал 29 комплекта спортни екипи и дрехи, обозначени с логото на известни марки, които предлагал за продажба без съответния лиценз или разрешение от страна на притежателя на марките.