Работна среща на кмета на Болярово с кметове и кметски наместници
Работна среща на кмета на Болярово с кметове и кметски наместници / Дарик Сливен, архив

Първата работна среща на кмета на община Болярово Христо Христов с колегите му кметове и кметски наместници от другите населени места на територията на общината се състоя през тази седмица. На оперативката присъстваха също заместник-кметът Нина Терзиева, секретарят на общината Мария Чанева и главният експерт в отдел „Управление на собствеността и териториалното устройство” Васил Палов.

В началото на срещата Христо Христов обобщи постигнатото през предходната година, коментира успехите, приходите за общината (повече в сравнение с 2011 година), проектите, по които е работено през 2012 година, по които продължава да се работи и предстоящите. Ще се работи по 22 проекта на стойност над 10 милиона лева, съобщи кметът Христов.

Той представи подробен отчет за дейността си  по изпълнение на Програмата за управление за 2012 година. Васил Палов запозна кметовете и кметските наместници с инвестиционната програма за 2013 г. Разясни какви ремонти предстоят да се извършат през годината във всяко от населените места и на каква стойност.

На работната среща бе обсъдена и подготовката за провеждането на националния референдум на 27 януари. Христо Христов, а след него и Мария Чанева разясниха реда, подготовката, транспорта и всичко необходимо за протичането му.