Ямболският колеж създава център за деца със специални потребности
Ямболският колеж създава център за деца със специални потребности / netinfo

Техническият колеж в Ямбол реализира проект, финансиран от Програма „Фар” към Министерството на труда и социалната политика - “Създаване на консултативен център за образователна и социална интеграция на деца със специални образователни потребности, обучаващи се в Помощно училище “Иван Вазов” – гр. Ямбол”. Екипът с ръководител гл. ас. Светослава Яновска, в партньорство с Помощно училище “Иван Вазов”, осъществява дейностите по проекта в областта на „Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи”.

Чрез проекта се цели постигане на по-добра обществена интеграция на децата в риск чрез ремонт на част от базата на Помощно училище - Ямбол и оборудване на Зала за работа по интереси, провеждане на психологически изследвания и предоставяне на възможност за придобиване на професионална квалификация по подходяща за обучаемите професия, организиране на тренинг за родители на деца с увреждания, организиране на извънкласни дейности, изложби, пленери и конкурси, издаване на Наръчник в помощ на родители на деца с увреждания.

Дейностите по проекта ще подобрят подкрепящата среда в Ямбол за интегриране на децата със специални образователни потребности, популяризиране на техните проблеми и насърчаване на нови инициативи от страна на правителствени и неправителствени организации в региона.