Първите за годината търгове в Община „Тунджа“ са насрочени
Първите за годината търгове в Община „Тунджа“ са насрочени / община Тунджа

Публични търгове за продажба и отдаване под наем на общински имоти ще се проведат на 16 януари, петък в община Тунджа, съобщават от общинския пресцентър.

За продажба се предлага 39,400 дка земеделска земя, временно изоставена нива в м. „Могилска река” в землището на с. Чарган.

Продава се и двуетажна масивна сграда /бивше училище/ в с. Победа.

Ще се проведе и повторен публичен търг по реда на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с имоти и вещи общинска собственост, за предоставяне под наем на имоти - язовири - общинска собственост, за срок от 5 /пет/ години. Предлаганите три язовира са І категория и са в землищата на селата Симеоново, Стара река и Чарган. Годишната наемна цена на язовира в с. Симеоново е 1 460 лв., на намиращия се край с. Стара река – 710 лв., а на язовира в землището на Чарган – 2 000 лв. НТЦ е определена на база категория и площ на водния обект.

До участие в търга се допускат физически и юридически лица. Лица, които имат просрочени задължения към Община „Тунджа” към датата на провеждане на търга не се допускат до участие в него.