Провериха с таблет 247 шофьори
Провериха с таблет 247 шофьори / DarikNews.bg, архив

4 полицейски операции с оглед безопасността на движението, опазването на добрия обществен ред и сигурността на гражданите, противодействие на престъпления в районите на учебните, детски и увеселителни заведения са били проведени през изминалата седмица на територията на област Сливен. Проведени са операции с цел опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства и унищожаване, както и осъществяване на административен контрол по ЗОССИ и проверки за носенето на ловното оръжие по време на ловните излети и охрана на горите и дивеча, съобщават от Областната дсирекция на МВР.

За една седмица на територията на областта са проверени 702 автомобила, 1250 лица и 310 водачи за употреба на алкохол с техническо средство. Полицейските служители са констатирали общо 550 нарушения, за които са съставени 184 акта и 366 фиша. 11 са водачите употребели алкохол, 14 са неправоспособните. 180 са съставените електронни фиша за превишаване на скоростта. С таблет за валидност на застраховка “Гражданска отговорност”, за наложени наказания по административен ред  и за валидността на свидетелството за управление на МПС са извършени 247 проверки.

Всеки ден полицейски служители  следят за спазването на скоростта на територията на град Сливен. Автомобили с мобилни камери за видеонаблюдение са на най-натоварените улици в града. 68 електронни фиша на водачи превишили скоростта за движение в населено място са издадени при наблюдение с мобилните полицейски камери.