Продължават дейностите по водния цикъл на град Сливен
Продължават дейностите по водния цикъл на град Сливен / DarikNews.bg, архив

Продължават строително-монтажните работи за реконструкция на канализационната и водопроводната мрежа в Сливен. В момента се работи по откритите строителни площадки. Целта е те да бъдат максимално завършени според технологичните възможности, за да се подобри организацията на движението.

През седмицата ще се асфалтира в кв. „Клуцохор”. Миналата беше възстановена настилката в участъка пред ДКЦ-2 на бул.”Стефан Караджа”. В този участък остава да се извършат строителни работи за организиране безопасното ползване на автобусната спирка - изграждане на  тротоарни площи и шлюзове за пристрояване и спиране на транспортните средства на масовия градски транспорт.  Движението е организирано в двете посоки чрез пътни знаци и остава да се изпълни хоризонталната маркировка.

Възстановяване на асфалтобетоновата настилка ще бъде извършено на бул.”Тракия”, в участъка от ул. „Хан Крум” до ул. „Стефан Серткостов”. Асфалтирането на ул.”Радецки”, в участъка между ул. „Арх. Йордан Йорданов” и ул. „Асенова” е било предвидено за миналата седмица, но тогава атмосферните условия не са били подходящи за изпълнение.

Започва възстановяването на асфалтобетоновата настилка по бул. „Шести септември”, в участъка от бул. „Тракия” до ул.”Иван Добровски”; ул.”Солун” и ул. „Асенова”, в участъка от ул.”Баба Тонка” до ул.”Георги Трънкин”.

В кв. „Комлука” ще бъде завършена настилката по ул. „Хан Аспарух”, като строителните работи за подготовка за асфалтиране на други участъци от квартала за следващата седмица продължават усилено.

 

В централна градска част тази седмица ще се работи на участъци по ул. „Клокотница” и ул. „Иречек”.