Повдигнаха обвинение срещу двама мъже за контрабанда на повече от 1 кг. хероин през Митнически пункт „Лесово
Повдигнаха обвинение срещу двама мъже за контрабанда на повече от 1 кг. хероин през Митнически пункт „Лесово / Dariknews, Архив

Окръжна прокуратура Ямбол привлече като обвиняеми Ахмет С. и Ърфан М. за това, че на 22 януари 2016г., около 12,35 часа през Митнически пункт „Лесово", с лек автомобил, в съучастие като съизвършители, без надлежно разрешително, пренесли през границата ни от Република Турция високорисково наркотично вещество.

Прахообразното вещество, което при направения тест е реагирало като хероин, е бил разделено в два пакета. Точното му брутно тегло е 1014 грама.

За това престъпление законът предвижда „лишаване от свобода" за срок от 10г. до 15 г. и глоба в размер на от 100 000 лв. до 200 000 лв. Ахмет С. и Ърфан М. са задържани за срок от 72 часа, за да бъде обезпечено явяването им пред съда с оглед вземане на мярка „задържане под стража".

На 26 януари 2016г. предстои делото да бъде внесено в Окръжен съд -Ямбол ведно с искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража" спрямо Ахмет С. и Ърфан М.