Почистиха канализацията в кв. „Надежда
Почистиха канализацията в кв. „Надежда / община Сливен

Канализационната мрежа в квартал „Надежда" в Сливен е почистена. Това заяви кметският наместник Диана Дечева. Дейностите са реализирани за около 20 дни.

„През годините канализацията не е почиствана, беше сериозно задръстена и това създаваше много проблеми. Особено при поливни дъждове, улиците се превръщаха в море от фекалии, което беше предпоставка за разпространение на зарази. Освен това, поради липса на капаци на някои от шахтите, в канализацията влизаха камъни, пясък и мръсотия. Това беше най-спешният проблем и се радвам, че го решихме със съдействието на кмета на общината и ВиК. ", каза още кметският наместник .

Започната е поетапна подмяна на счупените капаци на шахтите и поставяне на нови. Друг сериозен проблем в квартала е недостатъчният брой на съдовете за смет. Дечева съобщи още, че със съдействието на общината и полицията е извършена организация за събиране на наемите от търговците на пазара за плодове и зеленчуци в квартала.

„Досега наеми не са събирани, но вече не е така. Отначало беше по-трудно, но търговците свикнаха и нямаме проблем. Хората трябва да разберат, че има правила и те трябва да се спазват. Трудно се работи в ромския квартал, но не е невъзможно и аз съм амбицирана на направя промени в „Надежда", коментира кметският наместник.