Определиха носителят на наградата „Милосърдие на община Сливен
Определиха носителят на наградата „Милосърдие на община Сливен / Дарик Сливен, Архив

Христина Наумова Петрова е носителят на наградата „Милосърдие" за 2012 г. Отличието се връчва от община Сливен на изявена личности в областта на здравеопазването и социалната политика. Решението е на Обществената комисия за избор на носители на награда „Милосърдие" на община Сливен за мандат 2011- 2015 г.

Четири са били номинациите за носител на наградата за 2012 г. Съобразно регламента по избор и след проведено тайно гласуване.

 Христина Наумова е родена през 1951 г. в гр. Сливен. Завършва висше образование във ВИНС- Варна през 1975г., като има допълнителни квалификации по „Икономика и управление на промишленото производство" и по „Социален мениджмънт". В социалната сфера професионалния път на г-жа Наумова започва през 1991г. като  главен специалист „Социални грижи" в Общински народен съвет. Последователно заема ръководни постове в различни институции на местно и регионално ниво в сферата на социалните услуги- Директор на Регионален център за социални грижи, Директор на Общинска служба за социално подпомагане, Директор Дирекция в Община Сливен и др.

 От 2009 г. работи в БЧК- Сливен. От април 2012 г. е  Председател на Обществен съвет за упражняване обществен контрол при осъществяване дейности в областта на социалните помощи и услуги.

Г-жа Наумова има изключителна биография в областта на социалното дело и социалната политика на Община Сливен. Има личен принос за утвърждаване социалните дейности като значими на местно и национално ниво. Приемайки професионалните си задължения като лична кауза г-жа Наумова живее със съдбите на хора в труден момент, както понастоящем, така и в дългогодишната си работа. 

Награда „Милосърдие" се присъжда за дългогодишна дейност, проявен професионализъм, научни достижения и висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на Община Сливен.

Награда „Милосърдие" за 2012 г. ще бъде връчена на тържествена церемония, в навечерието на празника на  Сливен- Димитровден.